Monday, December 15, 2014

Diabetes dan Sodium Pengambilan


Berapa banyak natrium yang anda memakan setiap hari? Adakah anda makan di luar rumah kerap? Adakah anda berfikir anda mengikuti rancangan makanan natrium yang rendah? Natrium yang bersembunyi di dalam kebanyakan makanan. Dapatkan maklumat lanjut di sini yang makanan untuk kalah, dan yang makanan untuk memilih

Pengambilan sodium boleh memberi kesan kepada banyak bidang kesihatan anda, yang penting apabila anda mempunyai diabetes. Berikut adalah apa yang perlu tahu tentang pengambilan natrium anda



Cadangan harian

Berapa banyak natrium saya perlu mengambil setiap hari? Adakah anda Afrika Amerika atau adakah anda mempunyai tekanan darah tinggi, kencing manis, penyakit buah pinggang kronik, atau adakah anda lebih tua daripada 51 tahun? Jika anda menjawab ya kepada mana-mana soalan-soalan anda harus berusaha untuk kurang daripada 1500mg natrium sehari. Semua orang harus bertujuan untuk kurang daripada 2300mg natrium sehari. (1) Adakah anda tahu bahawa 2300mg natrium adalah dalam satu sudu teh garam? Amerika rata-rata menggunakan kira-kira 3400mg / hari. Lebih satu sudu teh garam sehari

 
Berhati-hatilah

Hanya kerana anda tidak menggunakan shaker garam atau menambah garam kepada makanan, tidak bermakna anda tidak memakan garam! Kira-kira 75% natrium kita datang dari makanan yang diproses dan makanan restoran. (2) Makanan yang diproses seperti lunchmeat, sosej, hot dog, bacon, bacon Kanada, ikan dalam tin, sup dalam tin, makanan yang disediakan seperti makan malam TV, kentang lenyek berkotak, pemadat berkotak, roti, makanan ringan seperti kerepek, keropok, dan pretzel adalah contoh makanan dengan tahap natrium yang tinggi dan harus dimakan dengan berhati-hati

Natrium dan Sodium Percuma Sangat Rendah

Natrium bebas bermakna bahawa produk mempunyai <5 mg natrium setiap hidangan, dan tidak mengandungi natrium klorida. Natrium yang rendah bermakna bahawa produk mengandungi 35mg atau kurang natrium setiap hidangan.

Sodium rendah dan dikurangkn atau Kurang Sodium

Natrium rendah bermakna produk makanan yang mempunyai 140g atau kurang natrium setiap hidangan. Dikurangkan atau kurang natrium bermakna produk makanan yang mempunyai sekurang-kurangnya 25% atau natrium kurang setiap hidangan daripada tahap biasa.

Cahaya di Sodium

Produk makanan boleh menyatakan ini jika natrium dikurangkan oleh sekurang-kurangnya 50% setiap hidangan

Peraturan pelabelan makanan

Label makanan tidak boleh membuat tuntutan "sihat" jika lebih daripada 480mg natrium untuk hidangan individu, atau jika terdapat lebih daripada 600mg natrium dalam makanan atau hidangan utama seperti makan malam beku

Sea Salt Masih Garam

Garam laut mungkin mempunyai lebih banyak mineral seperti magnesium, kalium, dan kalsium; Walau bagaimanapun, kedua-dua garam dan garam laut mengandungi kira-kira 40% natrium mengikut berat. Oleh itu, menggunakan kedua-dua dengan berhati-hati. Ia amat mudah untuk mendapatkan magnesium, kalium, dan kalsium daripada sumber makanan lain. anda boleh mengelakkan menambah garam kepada makanan anda dengan mencuba rempah seperti bawang putih, selasih, lada hitam, bawang, dan menggunakan jus sitrus seperti lemon dan limau untuk membubuh makanan anda

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers