Thursday, November 11, 2010

ABAH.... ITU BURUNG APA..???

Aku sejak tengok iklan petronas yang raya tuh, pantang dengar perkataan burung tau.., lagi2 kalau dengar pepatah iklan tuh... burung ape? burung murai nak.... budak2 nih selalu jer sebut.... geram gak arr.... namun kutabahkanlah jugak kalau tak makan free budak2 nih.. dengan pelempang cap tangan aku.... hehehehe (itu pun kalau berani...)

Mari Kita baca version iklan burung murai yang dulu dulu sebelum petronas wat version baru...;

Iklan Tahun 1942

Anak: burung ape tu.. abah?
Bapa: burung murai..
Anak: burung ape?
Bapa: burung murai…
Anak: burung ape???
Bapa: BURUNG MURAI LA!!! BUTA KAYU KA??? LAHABAU!!!!! HAWAUUU !!! TIKAUUII !!(Mhuahahhahahhaah ! !!!!)

Iklan Tahun 1979

Anak:Abah, TU burung ape?
Bapak:Burung Murai, nakk..
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
Bapak : Burung Murai
Anak : Burung aper?
PELEMPANGGGGGGGGGGG GGGGG!!!! (Sibapak tampor)
Anak : HuaaaaaaHuaaaaaaaHu aaaaaaa!! (meleleh air Mata)
Bapak : Besok kalau Tuhan kasi betul-betul telinga kau Tuli baru kau tahu! Udah!!! Jangan permainkan orang
tua-tua tak baik...!!!!

Iklan Tahun 2007

Bapak: Amin, TU burung ape?
Anak  : Burung Murai, ayah?.
Bapak: Burung aper?
Anak  : Burung Murai
Bapak: Aa.. AA... yer burung Murai.
Anak : Eh...!!! Kenaper abah tak ulang-ulang tanya? Masih power telinga abah ni yer....
Bapak: Yer...!!! Masa dulu kalau arwah datuk kamu panggil Abah suruh ke kedai ke aper, sekali panggil
Jer abah dah menyahut. Abah tak berani nak wat pura-pura pekak macam Ngko selalu buat tue. Barangkali itulah yang jadi barakahnyer, jadi telinga abah ni  Tuhan kasi klear... sampai sekarang. Huh.. Huh.. Huh... Huh...  (yg ni part yg aku gelak siot..)

Iklan Tahun 2020

Anak : Abah, TU burung ape?
Bapak: Burung Murai, nakk..
Anak : Burung ape??
Bapak: Burung Murai..
Anak : Burung ape??
Bapak: Burung bapak…
Anak : Bapak ape???
Bapak: Bapak kau..
Anak : HuhHuhHuh


Iklan Tahun 2012 : Burung Murai Tapi Version Siput Babi

Anak : Ayah, ni siput apa?
Ayah: Siput babi....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi nak....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput babi sayang....
Anak: Siput apa?
Ayah: Siput la...... babi..!!!

*** Moral: Hormati la orang tua kamu.. hahahaha... itulah... suka sangat main2 ngan orang tua... padan muka..!!!!

Sumber: http://www.ikutsukaakuisa.co.cc/

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers