Wednesday, December 15, 2010

Jaguar Vs Kancil

Tersebut sebuah kisah seorang Bos sebuah Syarikat di utara semanjung Malaysia yang suka berlagak macho terutama sekali di hadapan setiausahanya (Sally). Antara kelemahan pengurus ini, ialah seorang kelam kabut dan agak pelupa orangnya.

Pagi jam 9.00 am

Bos : Sally! Hari ini saya ada meeting tak? (control suara supaya dilihat macho)
Sally : Ada Bos! Dengan Tan Sri, pukul 2.00 petang.
Bos : Ok! Siapkan kertas kerja dan power point, untuk saya persembahkan kepada Tan Sri.
Sally : Baik Bos

Petang jam 1.45 pm

Bos masuk tandas untuk buang air kecil (agak kelam kabut dan tak tahan nak buang air kecil)

Petang jam 2.00 pm

Meeting bermula... Sally ternampak zip Bos terbuka (lupa tutup zip seluar)... Sally membisikkan kepada Bos

Sally : Bos pintu get terbuka... Bos lupa tutup (Sally membisik perlahan supaya Bosnya tidak merasa malu..)
Bos : Mana ada saya dah tutup (Bos salah faham.. dia ingat pintu get rumah... tetapi sebenarnya maksud Sally zip Seluar Bosnya)
Sally : Betul Bos.. pintu get terbuka... baik Bos tutup cepat..

Bos tidak mengendah apa yang setiausahanya cakap... ia merasakan setiauahanya cakap bukan bukan... Sally putus asa membiarkan Bosnya meneruskan persembahan

Petang jam 4.30 petang

Setelah tamat meeting mereka pun pulang. Bos menuju ke parking untuk menaiki kereta. Semasa dia duduk baru dia ternampak seluarnya belum dizipkan. Dia juga baru sedar hari ini dia tidak memakai seluar dalam.
Alamak(Bisik Bos di dalam hati)...lantas Bos menalifon Sally..

Bos : Hello!
Sally : Hello!
Bos : Pintu get yang tak tutup tu... pasal seluar saya yang belum dizipkan ke?
Sally : Ya Bos!... kenapa Bos lupa zipkan seluar... jangan kelam kabut sangat Bos..
Bos : Jadi you nampak yang dalam get tu ke?
Sally : Nampak Bos?
Bos : Amacam jaguar saya tu hebat tak?
Sally : Saya tak nampak jaguar Bos!! Tapi Nampak kancil je... dah tu pancit pulak...hehehe...

Bos terus offkan handphone

Bos : Cilako ko Sally (Dalam Hati)

No comments:

Post a Comment

Google+ Followers